Mogen wij u even voorstellen aan het eerste volledig hands-off natuur reservaat voor olifanten!Somboon Legacy Foundation is een van de eerste volledig hands-off natuur reservaten voor olifanten. Doel is om diervriendelijk toerisme over de hele wereld te promoten. Deze NGO (non-profitorganisatie die onafhankelijk van welke overheid dan ook opereert) is opgericht door de Nederlandse vrouwen Manouk Maas en Agnes Tammenga.


Hartelijk welkom als nieuwe member van Thailand Zakelijk!

Agnes Tammenga:

"Bij Somboon Legacy Foundation richten we ons op het observeren van de olifanten in hun natuurlijke leefomgeving en delen wij deze kennis in ons interactieve olifantenmuseum.

Somboon Legacy zorgt voor oude, zieke en gehandicapte olifanten. Samen met the Legacy River Kwai Resort, hebben we een plek gecreëerd waar onze olifanten vrij in de natuur kunnen lopen, zonder aan activiteiten mee te doen die stressvol voor hen zijn. Het welzijn van onze olifanten is onze hoogste prioriteit! Olifanten zijn wilde dieren, en zijn niet voor onze entertainment. Hier, bij Somboon Legacy, geloven wij in het observeren van de olifanten in hun natuurlijke omgeving en hun persoonlijke ruimte te respecteren door geen fysiek contact met ze te hebben.

Er komen steeds meer olifanten opvangen in Thailand. Helaas zijn de meeste booming business en staan de olifanten niet op de eerste plek. Met woorden als ‘no bullhook ‘no riding’ ‘chain-free’ ‘ethical’ ‘sanctuary’ misleiden ze de toeristen. Het is steeds moeilijker om een goede plek voor olifanten te vinden. Een sanctuary staat niet gelijk aan een goede plek voor de dieren. Een olifant is geen knuffel, maar een wild dier. Wij hebben met eigen ogen de negatieve effecten van het aanraken van de olifanten door vele bezoekers gezien."

Meer informatie/donatie: website | Facebook | Instagram


Ook member worden van Stichting Thailand Zakelijk? Je kunt je hier aanmelden...

NIEUWSBRIEF

Thailand Zakelijk is een Nederlandse stichting van Nederlandse ondernemers die in Thailand actief onderdeel zijn van het zakenleven. Zo'n 70 Nederlandse MKB-bedrijven hebben zich verenigd om elkaar te helpen, hun ervaringen en contacten uit te wisselen en te delen. Meld je aan en blijf op de hoogte...

LATEST TWEETS
CONTACT
VOLG ONS