In 5 VRAGEN maken we (nader) kennis met members van Thailand Zakelijk. De geïnterviewden krijgen altijd dezelfde 5 vragen.WAT VOOR BEDRIJF HEBT U?

De Somboon Legacy Foundation is een hands-off olifanten stichting. Dit betekent dat wij oude olifanten opvangen die hun leven lang hard gewerkt hebben, onder meer in de toeristenindustrie. Bij ons kunnen ze vrij rondlopen in de natuur, hebben ze geen last van stress en worden ze door niemand meer gestoord. Wij blijven met onze bezoekers namelijk altijd op 20 meter afstand van de olifanten. Zo krijgen we een mooi kijkje in hun leven, en dat helpt bij onze educatieve activiteiten. Maar het is niet alleen observeren, er moet ook hard gewerkt worden! Olifanten eten namelijk wel 300 kilo voedsel op een dag. Het voorbereiden daarvan staat centraal. We mogen niet vergeten te zeggen dat we ook een interactief olifanten museum hebben, waar wij jong en oud educatie geven over olifanten. Zo hebben we een fabriekje waar van olifantenpoep papier wordt gemaakt. Bezoekers mogen daarbij helpen.   Het doel van onze stichting is om onze olifanten zo natuurlijk mogelijk te laten leven, en door educatie een positieve verandering teweeg te brengen in het toerisme met olifanten. Zo hopen we dat mensen niet onwetend bijdragen aan dierenleed.  

WAT IS HET GROTE PLUSPUNT VAN WERKEN IN THAILAND?

De grootste pluspunten van werken in Thailand zijn het warme en zonnige klimaat, waardoor je veel buiten leeft, en het rustige levenstempo en de vriendelijkheid van de lokale bevolking. ”

WAT IS ER MOEILIJK AAN WERKEN IN THAILAND?

Het feit dat je als buitenlander altijd een buitenstaander blijft. Het hele immigratiebeleid is te streng en het houdt voor veel mensen hun droom tegen. Het zou mooi zijn als expats die hier voor langere tijd wonen, niet steeds elk jaar een visum moeten regelen.

WAT IS ER NIEUW BINNEN UW BEDRIJF DAT U MET ONS WILT DELEN?

Hands-off is een nieuwe manier van werken waarbij je niet voert, baddert of selfies neemt met de olifanten. Wij bieden tours aan die focussen op observatie en educatie, waardoor je op een diervriendelijke manier van olifanten in gevangenschap kunt genieten en een positieve invloed op de olifanten toeristenindustrie hebt. 

WAT IS DE ALLERBELANGRIJKSTE TIP DIE U NIEUWE ONDERNEMERS IN THAILAND WILT GEVEN?

Blijf niet vasthangen in je Nederlandse gewoontes. In Thailand gaat alles anders. Kom hier niet met de intentie om alles te verbeteren. Een betweterige houding werkt averechts. Een Thai zegt niet graag nee, die wil niet teleurstellen. Maar dat maakt de communicatie soms erg lastig. Directheid werkt hier niet. En als allerbelangrijkste: respecteer de Thaise cultuur en beleefdheidsvormen.

Ga naar de website van SOMBOON LEGACY FOUNDATION voor meer foto's en informatie


Ook member worden van Stichting Thailand Zakelijk? Je kunt je hier aanmelden...

NIEUWSBRIEF

Thailand Zakelijk is een Nederlandse stichting van Nederlandse ondernemers die in Thailand actief onderdeel zijn van het zakenleven. Zo'n 70 Nederlandse MKB-bedrijven hebben zich verenigd om elkaar te helpen, hun ervaringen en contacten uit te wisselen en te delen. Meld je aan en blijf op de hoogte...

LATEST TWEETS
CONTACT
VOLG ONS